Στον αέρα οι εργαζόμενοι του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

Στον αέρα οι εργαζόμενοι του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

Αρ. Πρωτ. 7451/04.04.2012

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Στον αέρα βρίσκονται οι 3.800 εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς η παράταση των συμβάσεών τους λήγει στις 30/06/2012. Οι ίδιοι μάλιστα δουλεύουν πολλές φορές σε τριτοκοσμικές συνθήκες, απλήρωτοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι. Χρόνια τώρα δίνουν αγώνα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας τους και τώρα η Πολιτεία τους αφήνει στην τύχη τους. Ενώ το κράτος έχει την δυνατότητα να έχει εργαζομένους από το ΑΣΕΠ, να έχει εξασφαλισμένα τα ποσά για την λειτουργία των προγραμμάτων, παρόλα αυτά επιλέγει να εγκαταλείψει το υπάρχον προσωπικό.

Αντί να προβεί σε σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους, όπως μάλιστα προβλέπει και το πρόγραμμα «Καλλικράτης», έτσι ώστε να εντάξει τους εργαζόμενους σε αυτές, επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ το ετήσιο κόστος αυτών των δομών είναι εξασφαλισμένο, ήτοι 55 εκατ. ευρώ, το κράτος καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τους ωφελούμενους από τις εν λόγω δομές σε απελπισία. Οφείλει, το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να συνεχιστεί η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να συνεχίσουν οι ωφελούμενοι να δέχονται τις υπηρεσίες του και να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία, όταν μάλιστα είναι εξασφαλισμένοι οι αναγκαίοι πόροι;